Kernvergadering

De Moeve vzw is een open jeugdwerk organisatie .. voor en door jongeren. Dat laatste is essentieel. Jongeren beslissen zelf over wat we doen en ze werken het zelf helemaal uit. Daarin ligt onze grote sterkte. Soms loopt er ook al eens iets mis, maar dat mag. Zowel individueel als organisatie doorlopen we een groeicurve.
Afgelopen jaren hebben we naast onze klassieke jeugdhuiswerking (toog, feestjes, optredens) heel wat andere activiteiten aan ons palmares toegevoegd. Zo hebben we heel wat creatieve workshops, ondersteunen we ondernemende jongeren en zijn we OverKop huis geworden met veel aanwezigheid in de verschillende Lierse wijken.

Zo ontstaan er verschillende werkgroepjes van gelijkgestemde zielen. Sommigen werken samen omdat ze zich willen inzetten voor het skatepark, anderen luisteren graag naar Jump Up en organiseren feestjes of zetten zich voor een beperkte periode in om een nieuwe editie van het Broeihaard kunstenfestival te organiseren.

Soms zitten mensen in meerdere werkgroepjes, soms is de kloof tussen de groepen heel groot.
Die diversiteit is eigen aan onze werking. Korte en lange engagementen. Tieners van 14 jaar of jongeren van 26 jaar. Het heeft allemaal zijn plaats.

Omdat we die verschillende groepen graag verbinden en iedereen laten uitpakken met hun dromen, plannen en verwezenlijkingen komen we elke maand een keer samen.
Dit is de kernvergadering. De plaats waar de harde kern van de vrijwilligers van gedachten wisselt.
Praktische zaken bespreekt en een blik op een beloftevolle toekomst werpt.

Het is ook gewoon een gezellig moment waarop nieuws en weetjes worden uitgewisseld.
Naast onze publieke activiteiten proberen regelmatig ook interne activiteiten te organiseren voor de vrijwilligers, een etentje, een uitstap en elk jaar een kerstfeestje.

De data voor de kernvergaderingen tot het einde van dit jaar liggen vast.
Je kan deze ook terugvinden in onze kalender.


Book now

Select the date

People

Complete your reservation