Maak er een inspirerend en warm jaar van!

De beste wensen van het hele Moeve team voor jou en je familie! Hopelijk wordt 2023 een fantastisch jaar voor jou boordevol fijne momenten met fijne mensen!

Wij bekomen nog van een goed gevuld jaar maar kijken ook al uit naar 2023 dat heel wat leuks in petto heeft! 

Bij De Moeve organiseren jongeren voor jongeren. Dat wil zeggen dat je gewoon kan deelnemen als bezoekers maar dat er ook de mogelijkheid is om een andere rol op te nemen. (fotograaf, organisator, kok, mediabeheerder, grafisch ontwerper, muzikant, tapper, …)
Onze vrijwilligers komen op zondag 21 januari samen om het nieuwe jaar te bespreken.
Al enkele zaken staan vast en zeker op de planning:

Broeihaard ons multidisciplinair kunstenfestival is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde. Zin om mee te organiseren of om je kunst aan het publiek te tonen? Hou dan zeker onze agenda en nieuwpagina goed in de gaten want we zijn in volle opstart.

Kunst tonen kan ook in KunstPerron, dat is het oude stationsbuffet dat we samen met de Academie van Lier een artistieke invulling geven.
In de kerstvakantie kwam Wout Vloeberghs als eerste jonge artiest aan bod met een solo tentoonstelling van zijn fotografisch werk. Tijdens de krokusvakantie mogen we Nomi Kenobi verwelkomen.

Sinds we vorig jaar van start gingen met Studio De Moeve hebben we al heel wat muzikaal talent zien passeren, hetzij om te repeteren met hun band, te oefenen op onze dj set, om beats te maken of raps en zang op te nemen.. Komend jaar proberen we het aanbod voor de jonge muzikant verder uit te breiden en geven we opnieuw podiumkansen.

Met Rise brachten we jonge en meer ervaren ondernemers samen en kwamen verschillende boeiende sprekers hun verhaal doen om zo ondernemende jongeren te versterken en te inspireren.
Met een kerngroepje van enthousiaste jongeren onderzoeken gaan we op onderzoek naar nieuwe werkvormen om jongeren met ondernemingszin te ondersteunen. Een brede interpretatie van het begrip ondernemen en meer informatie ter ondersteuning van financiële geletterdheid staan hierbij voorop.

Een goed jaar geleden startte OverKop, een sterke samenwerking met een aantal welzijnsdiensten en -organisaties.
Bij OverKop kan je leuke activiteiten meedoen maar ook een luisterend oor vinden voor je kleine of grote problemen. Zoals je in onze agenda zal zien is er een brede waaier aan OverKop activiteiten, die gaan door in jeugdcentrum Moevement maar daarnaast trekken we ook naar de wijken en scholen waar we fun en diepgaande gesprekken moeiteloos weten te combineren.
Thema’s met sterke voor en tegenstanders, maar die vragen om nuance bespreken we tijdens onze Taboe avonden. Na enkele boeiende edities zetten we dit komend jaar verder met een maandelijks aanbod van gewaagde taboe onderwerpen die jongeren zelf aangereikt hebben.

Meedoen?


Je merkt het, er valt heel wat te vertellen en dan zijn we nog niet echt goed opgestart!
Wil je mee brainstormen over onze activiteiten? Zit je met een tof idee maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen? Zoek je medestanders om je droom waar te maken?

Kom dan zeker naar onze opstartvergadering op zondag 20 Januari in jeugdhuis De Moeve. Pleinvrees is voor niets nodig! Stuur eventueel vooraf een berichtje naar kenny@moeve.be

Book now

Select the date

People

Complete your reservation