Rise ondernemerschapsfestival Lier 2022 // programmatie

Je bent een jongere met een flinke dosis ondernemingszin en staat te popelen om meer te weten te komen over the know how van een eigen onderneming? Dan ben jij bij RISE aan het juiste adres!

De Moeve vzw, De Kwekerij Lier, Lier4business, JOL(jeugdig ondernemerschap Lier) en Stad Lier organiseren van woe 12 oktober tot donderdag 27 oktober een vijftal inspirerende avonden met sprekers, (student)ondernemers, ervaringsdeskundigen die tijdens netwerkmomenten, paneltalks en besprekingen, jongeren tussen 18 en 30 jaar wegwijs maken in de wereld van ondernemingszin.

Programmatie en inschrijven.

Hieronder kan je de volledige programmatie van RISE 2022 terugvinden. Schrijf je hier alvast in voor RISE 2022! Wil je jouw ondernemend idee op 27/10 (lees hieronder) pitchen? Stuur dan een mail naar Mavis@moeve.be en stel je alvast voor!

Woensdag 12.10.22 // inspirational

Deze dag richten wij in het bijzonder in voor jongeren met een grotere afstand tot het ondernemen. Laat je inspireren en ga naar huis met een nieuwe portie motivatie!  

Ice cube, Matthias Thijsen media en De ondernemersbox staan klaar om jou de eerste tools voor het beginnen van jouw eigen onderneming aan te reiken. Oh, bovendien komen Starterslabo en SAAMO een leuke quiz leveren! De winnaar gaat naar huis met iets leuks!

 • 18u00 // aanvang
 • 18u30 – 18u45 // een woordje uitleg door Katrin De Winter van Ice Cube
 • 18u45 – 19u00 // getuigenis door Matthias Thijsen van Matthias Thijsen media, een student ondernemer via Ice Cube.
 • 19u00 – 19u30 // Andreia Guivra komt haar bedrijf ‘De ondernemersbox’ voorstellen en brengt een getuigenis en lid mee van deze onderneming.
 • 19u30 – 20u00 // Karen Gysbrechts van Starterslabo komt over enkele ervaringen in samenwerking met SAAMO delen. Samen zetten ze zich in om jongeren met een grotere afstand tot ondernemen te bereiken.

Dinsdag 18.10.22 // creative business

Heb jij, of wil jij, een onderneming in de culturele sector en kan je daarbij wel wat richtlijnen gebruiken? Studio De Moeve stelt een programma samen waarbij al jouw vragen worden beantwoord.  

OPGELET! DIT EVENT GAAT ALS ENIGE EVENT NIET DOOR IN DE KWEKERIJ! WEL IN JEUGDHUIS DE MOEVE , AARSCHOTSESTEENWEG 1, 2500 LIER.

 • 18u00 // aanvang
 • 18u30 – 19u00 // Tips & tricks rond een correcte boekhouding in een culturele sector door Jolien Lauwens en Benjamin Daemen van Creative finance
 • 19u00 – 20u00 // alle know how rond het hebben of starten van een winstgevende onderneming als muzikant of organisator door Korneel Boon van VI.BE en een getuigenis.
 • 20u00 – 21u00 // Studio De Moeve zet lokaal muzikaal talent Ellora.Laura op ons podium, nadien plannen we een netwerkmoment in waarbij je de mogelijkheid krijgt de sprekers van VI.BE je vragen en opmerkingen voor te leggen.

Donderdag 20.10.22 // financial

Let’s talk about money! Want wie ondernemen zegt, zegt boekhouding, starterskapitaal, casflow, crowdlending.. En zo veel meer!  

No worries, dure woorden verduidelijken we vanavond dankzij onze sprekers Microstart, Dexxter en Winwinner. Nadien kan je een paneltalk tussen jonge ondernemers Thodde en Moments in motion volgen. Zij spreken uit de boeken over de start en verloop van hun eigen bedrijf.

 • 18u00 // aanvang
 • 18u30 – 19u00 // We krijgen Sandra Fernandez van Microstart over de vloer. Ze licht jou meer in over starterskapitalen, aanvragen van kredieten en aangepaste begeleiding!
 • 19u00 – 19u15 // Giel Thomas van Dexxter geeft meer info over hun boekhoudtool specifiek voor student-ondernemers en bijberoepers.
 • 19u20 – 19u35 // Stig van Peer komt moeilijke, maar actuele woorden, zoals ‘Crowdlending’ uitleggen. Alles over investeren en lenen, daar zijn ze bij Winwinner in gespecialiseerd!
 • 19u35 – 20u00 // Afsluiten doen we met een paneltalk door jonge bedrijven zoals THODDE (more tba!)

Dinsdag 25.10.22 // Let’s go!

Waar kan je als (pre-)starter terecht binnen de stad Lier voor begeleiding op maat, co-workplekken, promo en branding, een eigen website,.. ?  

De kwekerij, Chuck, Voka,Varani en JCI Lier,staan klaar om alvast hun aanbod uit te doeken te doen.  

 • 18u00 // aanvang
 • 18u30 – 18u45 // een woordje uitleg over dé co-werkplek bij uitstek door Hannelore Vermassen van De Kwekerij Lier.
 • 18u45 – 19u00 // Een website die jouw onderneming naar een hoger niveau tilt? Daar weet Chuck jou wel mee te helpen!
 • 19u00 – 19u15 // Rani van Varani vertelt je over haar onderneming die zich focust op de administratie van jouw onderneming!
 • 19u20 – 19u45 // We krijgen VoKa over de vloer, zij vertellen meer over Bryo.
 • 19u45 – 20u05 // Niemand minder dan JCI Lier sluit de dag af!

Donderdag 27.10.22 // Let’s rise together!

Als jeugdwerker is het onze taak om opmerkzaam te zijn en jongeren te ondersteunen op hun tempo. Daarom hebben we besloten om het pitchmoment te verzetten naar een latere datum (TBA). Zo krijgen de ondernemers van morgen meer tijd en ruimte om hun pitch beter voor te bereiden. Bedankt voor jullie begrip!

We eindigen Rise met een bang!  

Vandaag kan je jouw ondernemend idee aan een zorgvuldig samengesteld jurypanel voorstellen. Jij hebt het gat in de markt gevonden, hebt reeds een begroting opgesteld, een marktonderzoek gedaan en bent helemaal klaar om te starten! Perfect, Hannelore Vermassen (De Kwekerij), Karolien Broes (Haven), Claudia De Moor (V-sure), Louise-Marie Van Roy en Seppe Bes (Bes tuinconcept) staan klaar om jouw pitch met volle aandacht aan te horen.  

Maak kans op een gratis co-workplek in De kwekerij Lier en begeleiding op maat door Haven vzw! 

Aanvang 18u, start 18u30. Slot om 21u.

Wil jij jouw idee pitchen en kans maken op een gratis co-werkplek, begeleiding op maat en een promoplan op maat? Stuur dan alvast een mailtje naar mavis@moeve.be en stel jezelf voor!

Bereikbaarheid en parkeren

De evenementen vinden plaats in De Kwekerij Lier, Berlaarsestraat 31 – 2500 Lier. (Grote houten poort!) . *

De Kwekerij Lier is op een wandelafstand (slechts 12 min. van het station van Lier!). Kom je met de auto? Dan kan je hier alvast alle (gratis) parkings van Lier terugvinden. De dichtste parking is die bij Gasthuisvest!

* Het enige event dat op een andere locatie doorgaat is “Creative finance” op 18/10. Die gaat door in jeugdhuis De Moeve, Aarschotsesteenweg 1 – 2500 Lier.

RISE is een project van De Moeve vzw, Jol, Lier4Business, De Kwekerij en de stad Lier.

meer info, vragen en opmerkingen : Mavis@mavis

Book now

Select the date

People

Complete your reservation