BROEIHAARD is een multidisciplinair KUNSTENFESTIVAL dat podium biedt aan creatieve jongeren die hun werk aan een groot publiek willen tonen. Na een aantal edities op wisselende locaties ging het festival vorig jaar uitzonderlijk online door.
Dit jaar trekken we er op uit in de gezonde Lierse buitenlucht voor een OPEN AIR TENTOONSTELLING, een kunst route langs de Lierse straten tussen de twee stedelijke academies. Daar kan u het zeer gevarieerde werk ontdekken van jongeren tussen 16 en 26 jaar
De Moeve, SASK en SAMWD slaan de handen in elkaar om op deze manier alsnog een podium te bieden aan creatieve jongeren.
Map
Deze expo is openbaar en gratis. Hoewel het evenement in openlucht doorgaat raden we aan deze expo veilig en met aandacht voor de op dit moment geldende covid-maatregelen te bezoeken.
Scan de QR-codes, aangegeven bij elk kunstwerk, om via een audio opname meer te weten te komen over het desbetreffende werk en de kunstenaar.
En vergeet eveneens geen tussenstop te maken in de l’Avenirsite voor de expositie ‘Behind the mask’.
Artiesten
Aemilia Maas
Mijn naam is Aemilia, geboren in Turnhout in het jaar 1999. Na het afronden van de middelbare school in een ASO-richting, wist ik niet goed waar ik verder heen moest. Ik ben dan als 18-jarige begonnen met schilderlessen te volgen in het DKO. Ik ben verliefd geworden op dit medium en een jaar later besloot ik me in te schrijven aan de PXL MAD School Of Arts te Hasselt.
Hoewel ook hier mijn hoofdatelier schilderkunst is, wordt het op school aangemoedigd om van elk atelier (beeldhouwen, keramiek, vrije grafiek…) iets op te pikken. Zo ben ik begonnen met metaal te werken. Het sculptuur dat ik voor Broeihaard presenteer is mijn eerste sculptuur dat gedeeltelijk uit metaal bestaat. Ik heb altijd al een bewondering gehad voor kunstwerken met een driedimensionale gestalte. Ik schilder graag surrealistische droombeelden en wil zo mijn eigen fantasiewereld creëren. Dankzij sculpturen kan ik het beeld op mijn canvas versterken. Het samenspel tussen het vlakke schilderij en het fysieke object betrekt een toeschouwer beter in mijn verbeelding.
Aléxy Tsamouras
Ik ben Aléxy Tsamouras, 17 jaar en ik woon momenteel in Bree (Limburg).
Sinds 2018 ben ik bezig met kunst. (toen ik begon op de kunstschool in Genk). Eerst begon ik met fotografie- en filmkunst. In 2020 begon ik te twijfelen en denken wat ik écht wou. Ik wou heel graag zelfstandig kunstenaar worden en meer doen dan enkel foto en film. Toen kwam ik uit bij de schoolrichting VBK (vrije beeldende kunsten) waar ik heb geleerd om te werken met pastelkrijtjes, houtskool, hoe je een collage maakt, druktechnieken,… Hier heb ik dus veel aan gehad. Nu zit ik in het 5e middelbaar en volg ik VBK.
Ik maak tekeningen – niet om de beste te maken – maar om de handeling en het gevoel op de beste manier over te brengen naar de toeschouwer! De achtergrond is ontstaan door een foto. Hierbij zorg ik dat ik een leuke en interessante compositie krijg. Daarna Dit vul ik dan in met kleuren. Daarna verwerk ik met Oost-Indische inkt mijn typische mannetjes op de tekening. Zo bekom ik een persoonlijk beeld.
Meer info: www.bit.ly/alexytsamouras
Astrid Remue
“Joehoe! Ik ben Astrid Remue, 20 jaar oud en in mijn derde bachelor klinische psychologie. Mijn vrienden gaven me al de bijnaam “octopus”, omdat ik om de zoveel tijd wel een nieuwe creatieve hobby vind. Fotografie houd ik nu toch al vijf jaar vol. Op mijn Instagram (@fomographybyastrid) vind je veel (digitale) portretfotografie, maar sinds een paar maanden ontdekte ik de eindeloze mogelijkheden van analoge fotografie. Ik experimenteer nu heel graag met “film soup”, “light leaks” en “double exposures”. Zo help ik mijn foto’s soms (letterlijk) om zeep, maar ik word helemaal blij als ik de prachtige kleuren en vrolijke patronen zie die daardoor ontstaan. Daarnaast zal je af en toe ook zelfportretten tegenkomen, iets waar ik nog volop mijn eigen weg in zoek. Ik deel ze graag met jullie!”
Benita Massignani
Na jaren van klein kindje wezen, rond te rennen in de tuin met de compact camera van mijn ouders, alles fotograferend op mijn pad, de schoolbanken op.
Na mijn 3de middelbaar, werd mijn drang naar die camera, de kunst van het kunst maken te groot. Ik besloot audiovisuele vorming te studeren in Hasselt. Na het middelbaar verbreedde deze drang naar een verruiming, meer mogelijkheden, meer media om in te werken.
Dat is waar ik nu sta. In het midden van een eerste jaar bachelor vrije kunsten in Brussel op zoek naar mijn eigen stem. Mijn uiting, mijn inbreng in deze wereld.
Broeihaard ’21 gaf mij de kans om deze groeiende en bloeiende stem verder te vertolken naar de wereld.
Bieke Vanhee
Al van kinds af ben ik gepassioneerd door fotografie. Met de centjes die ik kreeg op mijn plechtige communie kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en zo trok ik op pad. Na het secundaire onderwijs studeerde ik een jaar fotografie aan het KASK (Gent) waar ik mijn liefde voor documentairefotografie ontdekte. Zo fotografeerde ik allerlei bijeenkomsten, protesten en ook de klimaatmarsen. Momenteel studeer ik Communicatiewetenschappen aan de UGent, wat ik regelmatig combineer met fotografieworkshops.
Het liefst maak ik beelden van de gewone dingen in het leven of zaken die ik ontdek op mijn reizen. Zelfportretten maken ook een groot deel uit van mijn werk.
Daisy Telders
Hallo! Mijn naam is Daisy Telders ik ben 23 jaar en ik zit momenteel in mijn laatste bachelor jaar illustratie. Ik ben een gepassioneerd illustrator en kunstenaar en spendeer het meeste van dagen aan het creëren van allerlei werken. Kunst, muziek en dieren zijn mijn grootste liefdes!
Mijn werk ‘Nature Network’ is een abstracte interpretatie van elementen in de natuur, voornamelijk gebaseerd op schimmels en paddenstoelen. De natuurlijke communicatiesystemen in onze natuur. Met Nature Network wil ik deze interpretaties plaatsen op locaties in en buiten de natuurlijke omgeving en zien hoe deze reageert in deze omgeving. Dit is een lopend project met verschillende aspecten.
Benieuwd naar meer? Dan kan je mijn werk steeds terugvinden op mijn Instagram op Vimeo. Say hi!
Ella Meeusen
Mijn ouders hebben me onder andere vernoemd naar Ella Fitzergald, maar met zo`n Vlaamse achternaam vervliegt die prachtige associatie heel snel. Als achttienjarige woon ik voor het eerst alleen, in Portugal waar ik mijn droom achter na ‘dans’: een tweejarige dans opleiding genaamd Performact. Ondanks de vreemde tijden zijn dit voor mij heel bijzondere maanden waarin ik mezelf als mens en ‘kunstenaar’ op een dieper niveau leer kennen en leer ontwikkelen. Al van kleins af aan leefde ik me uit in creatieve hersenspinsels en knutselwerkjes.
Met de jaren en een middelbare schoolcarrière in Steinerschool Antwerpen, werd deze creativiteit steeds meer geprikkeld en uitgedaagd. Zo hebben mijn interesses zich ontplooit van fotografie tot performance en dans tot tekst en tot zowat alles wat ik met mijn handen kan maken. Ze zijn een persoonlijke uitlaatklep, maar ook mijn communicatie tot de buitenwereld. Een publiek nodigt mij uit dieper in mezelf te kijken, de essentie te benaderen en vandaaruit meer gelaagd werk en een meer gelaagde opinie naar buiten te brengen. Ik hou van geborgen kunstwerkjes die de vinger subtiel, maar feilloos op de wonde kunnen leggen.
Hopelijk zijn mijn kleinen kunstwerkjes ook op weg in die richting. Als het jullie raakt, inspireert of aanzet tot enige zin voor samenwerking, kan je me altijd terug vinden op Instagram en Facebook.
Ilke Dom
Ik ben Ilke, 23 jaar en sinds kort een trotse inwoner van Lier. Ik ben fulltime leerkracht voor anderstalige nieuwkomers. Ik volgde de lerarenopleiding PO en PAV in Antwerpen.
Tekenen, schilderen, fotograferen, juwelen maken, logo’s maken,… Ik probeer het allemaal. Toch blijft illustreren mijn favoriete bezigheid. Ik laat me inspireren door typische Instagramtaferelen, dingen die ik zelf meemaak of mijn reis naar India. Felle kleuren typeren mijn tekeningen.
Ik maak ook illustraties op maat, we werken dan samen tot je de ideale illustratie krijgt. Ik noem mezelf zeker geen kunstenares. Het blijft voor mij een hobby, maar het is ook erg leuk dat ik andere mensen blij kan maken.
Iris Benoot
Hoi, Ik ben Iris Benoot. Ik ben 19 jaar en ik studeer fotografie aan KASK in Gent. Ik zit op dit moment in mijn tweede jaar bachelor en ik kom van Brugge. Als je benieuwd bent naar meer werk kunt u me volgen op @irisbenoot Facebook en instagram. Als u meer benieuwd bent naar mijn lopende project rond liefdesbrieven dan kunt u dit terug vinden op @dont.forget.to.answer op instagram.
Geniet van de wandeling!
Steffi van Bokhoven en Jenneke Slaets
Steffi van Bokhoven werd geboren in 1996 en begon met dansen bij Dansstudio Arabesque toen ze vier jaar oud was. In 2008 startte ze haar professionele hedendaagse dansopleiding bij Dé! Kunsthumaniora in Wilrijk (BE). Na vier jaar besloot ze haar interesse in de audiovisuele kunsten te volgen en studeerde ze aan de Sint-Lukaskunsthumaniora in Brussel (BE). In diezelfde periode vervoegde Steffi voor één jaar het jeugdgezelschap Impuls Company te Geel (BE). Toen Steffi in 2014 afstudeerde vervolgde ze haar dansopleiding aan het tweejarige programma The Maslool Professional Dance Program in Tel Aviv (IL). Als professionele danseres werkte ze samen met choreografen als Talia Beck en Sagi Gross (2016-2018). Naast haar creatieve werk startte Steffi in 2019 de studie Nederlands en Theater, Film Literatuur Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.
Jenneke Slaets is een 24-jarige danser opgegroeid in Hove waar ze al op jonge leeftijd begon met dansen. Ze ontwikkelde haar vaardigheden in De! Kunsthumaniora in Wilrijk waar ze in 2014 afstudeerde. Na deze opleiding verhuisde ze naar Leeds (UK) om haar bachelor diploma in hedendaagse dans te behalen aan The Northern School of Contemporary Dance. In 2018 danste Jenneke mee in ‘Le Massacre du Tympan’ een samenwerking tussen La Verita dance company en Conservatorium Mechelen. Jenneke studeerde in 2020 af als Master in Theater- en Filmstudies aan de Universiteit Antwerpen en blijft haar kennis verdiepen als danser, maker, dramaturg en docent.
Nadat Steffi en Jenneke afstudeerden in België gingen ze elk hun eigen weg en studeerden ze in Leeds (Jenneke) en Tel Aviv (Steffi). Elk verkenden ze een ander perspectief op de danswereld. In 2019 besloten ze om te collaboreren en hun verschillende visies samensmelten in hun werk Running Late en You are running late.
Julie De Bleser
Julie De Bleser, studeerde modetechnologie aan HoGent, modeontwerp aan SASK Sint-Niklaas en schilderkunst aan de Academie van Waasmunster. Ik werkte al voor theater en film, daarvoor ontwierp en maakte ik de kostuums en props. Ook exposeerde ik reeds met mode collecties, installaties en schilderijen. Nu ben ik vooral bezig met schilderkunst en installaties. Mijn stijl is romantisch en ludiek met steeds een poëtische twist. Ik hou van een vrouwelijk en een krachtig beeld met een sensuele twist. Ik laat me inspireren door kleuren, vormen en texturen. Meer van mijn werk is op mijn instagram en website terug te vinden.
Website: www.juliedebleser.be
Jurian Cuypers
Mijn foto’s moeten het allemaal vertellen. Mijn werk toont wat voor soort fotograaf ik ben en met hoeveel passie ik dit doe!
Om jullie een kleine sneak peek te geven van wie er achter de camera verschuilt, stel ik me graag even in het kort voor.
Als avonturier kan ik enorm genieten van reizen en natuur. Zo ontdekte ik mijn passie voor fotografie 5 jaar geleden op vakantie in Montenegro. Daarna ben ik nooit meer gestopt met fotograferen!
Elke keer vind ik het supertof op terug op reis te vertrekken. Zo kan ik niet enkel genieten van toffe wandelingen maar ook van unieke momenten zoals een zonsopgang.
2020 was een jaar waarin ik verschillende reizen heb moeten cancellen. Door de huidige pandemie is reizen in België, het maken van #staycations, erg populair geworden. Ik ontdekte zo vooral nieuwe plaatsen in België en zocht ik naar unieke locaties op te fotograferen met mijn camera en drone bij zonsopgang of ondergang. Zo kan dezelfde locatie er totaal anders uitzien naargelang de tijd, periode van het jaar, weersomstandigheden, …
Toch had ik het geluk om tijdens mijn reis naar de Franse Alpen in Juli te mogen kamperen onder deze prachtige melkweg! Deze foto was dan ook mijn inzending voor The Belgian Travel Blog Awards in de categorie ‘image of the year’ welke ik dit jaar gewonnen heb.
Zo, hopelijk weten wat meer over mij en spraken mijn foto’s jou aan!
Kato Janssens
Hoi, mijn naam is Kato. Ik ben 25 jaar en sinds vorige zomer inwoner van Lier. Ik kom oorspronkelijk uit Boechout, maar heb vele jaren in Gent vertoeft.
Sinds mijn middelbare school volgde ik in Gent een grafische richting. Hierop volgde een hogeschoolopleiding en een postgraduaat in het grafische. Je kan het al raden, ik ben grafisch ontwerpster.
Voor mijn job kom ik vaak in aanraking met het technische aspect van grafisch ontwerp. Om het creatieve meer een rol in mijn dagelijks leven te laten spelen, begon ik in januari als zelfstandige in bijberoep. Je kan bij mij terecht voor je logo en huisstijl tot gelegenheidsdrukwerk en raamtekeningen.
Toen de tweede coronagolf begon, heb ik “Ge ziet er goed uit!” op mijn raam getekend. Ik verkocht ook posters en kaartjes met deze uitspraak op voor het goede doel. Zo heb ik al veel mensen doen glimlachen en ik hoop dat nog meer te mogen doen 🙂
Kim Schillewaert
Hi! Ik ben Kimberley Schillewaert, een 23-jarige jonge vrouw momenteel wonend in Mortsel. Kunst heeft doorheen mijn jeugd altijd aanwezig geweest in mijn dagelijks leven. Wanneer de juiste moment er was maakte ik dan ook de keuze in deze branche een hogeschoolstudie te kiezen, Project Kunstvakken en Beeld. Ondertussen zit ik in mijn afstudeerjaar en is mijn eigenheid als kunstenaar steeds meer vorm beginnen krijgen, een stuk van deze eigenheid kunnen jullie hier aanschouwen.
Kobe Ruysen
Kobe Ruysen (Diepenbeek, 1999) makes photos, installations, films and mixed media artworks. By applying abstraction, Ruysen creates intense personal moments masterfully created by means of rules and omissions, acceptance and refusal, luring the viewer round and round in circles. (text generated by 500 letters).
Kyara Wellens
De figuratieve sculpturen van Kyara Wellens dragen een bepaalde zwaarte met zich mee en worden vaak aanzien als ongemakkelijk en monsterlijk. De sculpturen fungeren als zelfportret met het masker als terugkerend motief. De zelfportretten zijn psychologisch en emotioneel geladen en zijn een vraag naar identiteit. Geïnspireerd door Thomas Housago en Tim Burton, bestaan de beelden uit zowel assemblages als het klassieke boetseren en afgieten. Momenteel studeert Wellens Master vrije beeldende kunsten te KASK Gent.
Lana Van Nieuwenhuysen
Hey Hey!
Ik ben Lana Van Nieuwenhuysen, een meisje van 19 die nu al enkele jaren een passie heeft voor fotografie. Ik studeer momenteel op Narafi, een campus van Sint-Lucas in Brussel. Hiervoor heb ik een gelijkaardige studie gedaan, 4 jaar Audiovisuele vorming op de Academie voor Beeldende Kunsten in Aalst. Mijn interesse in het medium fotografie startte toen ik met een goede vriend, een fotograaf, altijd op pad ging. Toen ik begon aan de middelbare school had ik niet echt een doel voor ogen en wist ik niet echt wat ik wou doen. Een bureaujob zou niks voor mij zijn, stilzitten is niet echt mijn ding. Ik heb beslist om die kleine fascinatie voor fotografie achterna te gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van! Mijn bedoeling is ook om hier mijn job van te maken en hiervoor zal ik me ook 100 procent blijven inzetten. Zelf ben ik zeer enthousiast om elke dag bij te leren, nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe mensen te leren kennen.
Op dit moment zit ik namelijk in het team van Klub Kultuur, een organisatie die graag een platform en een start wilt bieden aan nieuwe/ jonge artiesten. Ik heb ook nog enkele persoonlijke projecten die ik naast mijn studies uitwerk, onder andere fotograferen op kleine evenementen. Sinds mijn 6 jaar ga ik naar de Chiro, hier krijg ik dan ook de gelegenheid om de leuke momenten vast te leggen op foto.
Ben jij benieuwd naar mijn toekomstplannen en hoe ik groei in dit proces? Volg me zeker op Instagram. Binnenkort zal ik ook een website hebben waar ik mijn werk op deel. Tot dan!
Laura Van den Bruel
We zien altijd het ideaalbeeld, het perfecte plaatje van hoe een vrouw of man eruit moet zien of hoe ze zich moeten gedragen. Diversiteit komt in modebladen ook weinig aan bod, enkel magere blanke modellen krijgen meestal de voorkeur. Laura Van den Bruel wil met haar collages dat mode ideaal verbreken, door het ideale beeld te verscheuren, te hervormen om zo tot een imperfect beeld te komen. Zo creëert ze een nieuwe beeldtaal.
Met haar collages wil ze dieper ingaan op de presentatie van de vrouw, en dat een ideaalbeeld ook imperfecties kan hebben. De media toont ons beelden die ver van de realiteit afwijken. We zien deze ‘fakebeelden’ overal, in magazines, social media, in het straatbeeld, en de meeste willen die ideaalbeelden nastreven, wat ook onmogelijk is. Het ideaalbeeld bestaat niet. Het is een beeld dat ons wordt opgelegd. Laura wil met haar collages tonen dat imperfectie ook mooi kan zijn en dat iedereen uniek is. Ze biedt zo een tegenreactie aan het perfecte beeld namelijk: ‘De perfecte imperfectie’.
‘Blijf jezelf, iedereen is mooi, iedereen is anders. Gebruik je bijzonderheid, dat maakt je mooi’
Website: https://lauravandenbruel.wixsite.com/portfolio
Blog: https://lauwke.wixsite.com/lauravandenbruel
Leen Müller
Ik ben Leen Müller, een 23-jarige amateurfotograaf uit Schilde met een passie voor zwart-wit fotografie. Komende uit een familie vol met fotografen stond ik ook vaak (soms met tegenzin) voor de camera, en 2 jaar geleden besloot ik om uit te testen of ik deze liefde voor fotografie had overgeërfd.
Na een paar keer op stap te zijn gegaan met mijn moeders fototoestel vond ik mijn passie en begon ik intensief te experimenteren om mijn eigen stijl te zoeken door musea te bezoeken, boeken te lezen en fotografen te volgen op sociale media. Na het zien van de tentoonstelling van Stephan Vanfleteren in het FoMu te Antwerpen ben ik instant verliefd geworden op zijn meesterlijke zwart-wit foto’s en kan ik met volle borst zeggen dat hij mijn grootse inspiratie is!
Ik heb altijd ondervonden dat foto’s in zwart-wit mij meer aanspreken dan foto’s in kleur, deze lijken mij dieper te raken en het is dus ook mijn go-to medium om mijn eigen emoties vast te leggen. Het vastleggen van het gevoel dat ik krijg als ik bepaalde dingen zie is voor mij het belangrijkste aspect van mijn fotografie.
De essentie die heel vaak voorkomt in mijn foto’s is het mooie maar ook het melancholische aspect van de eenzaamheid van het leven; een gevoel dat ik ook vaak heb ervaren doorheen mijn leven. Mijn beste foto’s trek ik dan ook zelden in de aanwezigheid van anderen. De Japanse term ‘mono no aware’ vind ik ook heel goed passen bij mijn werk, het zachte verdriet van het voorbijgaan van het leven.
Als mijn werk jou interesseert en je graag hier nog meer van zou willen zien, volg mij dan zeker op mijn instagrampagina waar je de verdere exploratie van mijn fotografie van dichtbij kan meevolgen!
Leonie Heremans
Mady Vondua
Snel meer info
Margot Delaet
Margot Delaet (1999°) is masterstudente wijsbegeerte aan de KU Leuven, en houdt van fotograferen en gedichten schrijven. Met haar foto’s behaalde ze de tweede prijs in de jongerenwedstrijd Kunstbende. Ze stelde onder andere tentoon in Destelheide en Fotomuseum Antwerpen. Haar gedichten zijn gepubliceerd in Op Ruwe Planken en Meander Magazine.
Maureen Wattenbergh
Hoi hoi
Ik ben Maureen Wattenbergh (beetje een gekke achternaam, ik weet het) illustratrice en leerkracht beeldende kunsten. Deze combinatie van tekenen in mijn atelier en lesgeven is ideaal voor mij aangezien ik 2 passies kan beleven en delen met kinderen en jongeren.
Mijn illustraties zijn voornamelijk gemaakt voor kinderboeken, maar ik ontwerp ook graag posters en in mijn vrije tijd laat ik mij helemaal gaan op canvas. Abstracte kunst maken met verschillende materialen is voor mij pure ontspanning en uitleving.
Mijn illustraties vertrekken vanuit potloodlijnen, schetsen en worden samengevoegd met deze abstracte werken op de computer. Zo vorm ik de brug tussen manuele en digitale illustraties. Mijn werk bestaat dus uit digitale knipsels van monotypes (een soort druktechniek), abstracte schilderachtige stroken, inkt, aquarelverf en uiteraard ook de potloodtekeningen.
In mijn werk toon ik mythische figuren en sprookjesachtige fantasieën. Ik probeer een zekere naïviteit in mijn werken te steken door figuren te tekenen zoals ik ze mij als kind voorstelde. Deze plaats ik in een alledaagse situatie of geef ik weer met een knipoog naar het volwassen zijn en alle problemen die daarbij komen kijken. Ook maatschappelijke thema’s passeren de revue.
Ik stel u voor:
Een groepje zeemeerminnen die hun onderwaterparadijs zien aftakelen door de schrijnende effecten van de klimaatveranderingen.
Een demonisch meisje op weg naar de supermarkt in het dorp om de Beyond Meat Burger uit te testen (mensen martelen is één ding, maar de vleesindustrie steunen…).
Een meerman die niet kan samen zijn met zijn grote liefde, Edwin een visser wiens leven hij heeft gered (door toenemende polarisatie in het vissersdorp waar hij is opgegroeid). Dit is het begin van een beeldverhaal waar ik in de toekomst graag aan zou werken.
Mir4ge.design
Mirage design (@mir4ge.design op Instagram) is een illustrator/ontwerper die zich vooral focust op een fusie tussen digitale illustratie en grafisch ontwerp. Hij laat zich vaak inspireren door andere culturen. Het creatieve was altijd al een passie en zijn tekenen op papier evolueerde al snel naar digitale werken. In 2020 startte hij dan ook zijn studies grafische vormgeving aan LUCA School of Arts in Gent. Hij is bereikbaar via zijn Instagram pagina zowel voor persoonlijke illustraties, als voor (eventueel geanimeerde) logo’s, cover arts en overig grafisch ontwerp.
Naomi Leboy
“Hallo allemaal! Ik ben Naomi Leboy, 23 lentes jong, rasechte Lierenaar en manusje van alles.
Beter bekend als Nomi1kenobi, niet dat ik iets met Starwars heb, maar een Jedi in projectwerk kan je mij wel noemen.
Ik ben een beeldend artiest en eventmaker in hart en nieren, 24 op 7 bezig met mijn passies en ontembaar qua dromen.
Met mijn werk Shroom Lovers, dat volop in de maak is, wil ik het belang van relaties belichtten op een ludieke speelse manier.
Waarbij grote Mushrooms symbool staan voor vrienden, kennissen, geliefden, familie, etc. die elkaar ontdekken en tegenkomen.
De kleine paddenstoeltjes symboliseren kleine en grote afleidingen, gebeurtenissen, zaken, personen etc. die zowel een positief als negatief effect op de relatie kan hebben.
Speciaal voor jullie geef ik al enkele illustraties vrij. Die later terug te vinden zijn in een gedichtenbundel.
Zoek trouwens maar goed tijdens de expo, want ik verstop regelmatig enkele kleine shrooms. FInders keepers, neem er gerust eentje mee naar huis.
Veel plezier met de wandeling!
Nout Bodyn
Mijn naam is Nout Bodyn, 21 jaar oud. Momenteel zit ik in mijn 2de bachelor beeldhouwkunst aan Luca School of Arts in Gent. Ik woon aan de rand van het Kluisbos wat vaak een inspiratiebron is voor mijn werken. Mijn ideeën teken ik graag uit omdat die me helpen bij het realiseren van mijn werken. Vaak pas ik tijdens het uitwerken nog elementen aan. Ik zoek naar inspiratie in oude foto’s en beeldmateriaal die me raken en die verbondenheid tonen met mijn ideeën.
Website: noutbodyn.com
Oscar Vanmaercke
Ik ben Oscar Vanmaercke en heb mijn passie al sinds jongs af aan gevonden in AudioVisuele Kunst en muziek. Momenteel maak ik vooral muziekclips voor opkomende artiesten maar ik zie ook uit naar andere projecten in Fotografie, muziek en video.
Thomas Decuypere
Mijn naam is Thomas Decuypere, 20 jaar oud en student aan Luca Hogeschool voor de Kunsten Gent.
Ik probeer de fantasieën die ik als kind koesterde weer te geven op doek en paneel, gebruik makend van verschillende werkmethodes, stijlen, formaten en mediums. Mijn werkwijze volgt een vast stramien: ik start met een digitale fase waarin ik schetsen en voorstudies maak. De uitkomst hiervan wordt vervolgens omgezet in een schilderij. In het schilderproces laat ik mijn fantasie de vrije loop om nieuwe elementen aan het oorspronkelijke werk toe te voegen. Deze onvoorspelbare en speelse aanpak werpt me terug in mijn kindertijd en laat me die herbeleven en opnieuw genieten.
Naast mijn schilderpraktijk ben ik ook sterk gefascineerd door fotografie. Ik trek erop uit en leg alles vast wat me interesseert. Nadien hebben de beelden ook een invloed op mijn schilderijen.
Jongerenatelier SASK Lier
In het jongerenatelier maak je kennis met heel wat technieken en materialen. De leerlingen van het derde en het vierde middelbaar leerden een zelfportret boetseren in klei. In samenwerking met het keramiekatelier van de academie werden de beeldjes geglazuurd en gebakken op hoge temperaturen. De mooie resultaten zijn te bewonderen op het parcours.
Meer informatie over verschillende de opleidingen aan de academie kan je vinden via de volgende link:
https://academie.uitinlier.be/ateliers/jongerenateliers-12-17-jaar