FAQ

Kan ik mijn verjaardag in het jeugdhuis vieren?

Wat kan

  • Je kan jetons kopen om aan je genodigden uit te delen. 1 jeton= 1,30 euro. (Vat = 180 jetons) Jetons worden niet teruggekocht
  • Wat kan je kopen met de jetons:
  • Indien er nog geen dj’s vastliggen mag je zelf zorgen voor een dj of playlist.
  • Decoratie ophangen kan, als je achteraf ook alles verwijdert.

Wat kan niet

  • privéfeesten geven of afhuren van het jeugdhuis gaat niet. Alle feesten zijn openbaar. In samenspraak met de vrijwilligers van het jeugdhuis kan je eventueel wel een eigen, openbaar feest organiseren.
  • Facebook evenement aanmaken: Een openbaar evenement wordt steeds door het jeugdhuis aangemaakt met de jarige als medeorganisator. Een privé-evenement op facebook aanmaken kan wel, maar breng het jeugdhuis hiervan op de hoogte.
  • Indien je veel volk verwacht zorg je best voor een vriendje dat kan helpen achter de toog. Vriendjes die komen helpen zijn tussen 16 en 26 jaar en staan nooit alleen achter de toog.
  • Geen confetti, snippers. Versiering na overleg

    Neem contact met ons op via info@moeve.be

Kan ik zelf iets organiseren?

Indien je tussen 16 en 26 jaar bent kan dit. Alle ideeën zijn welkom!
Kom eens langs op een kernvergadering of stuur een berichtje naar één van de jeugdhuismedewerkers. We hebben ervaring en kennen heel wat mensen die je mogelijk kunnen helpen om jouw idee nog een niveau hoger te tillen of om op zijn minst het werk draagbaar te maken.
Voor activiteiten in het jeugdhuis is ons principe steeds dat het jeugdhuis de risico’s draagt indien het fout gaat maar als het goed gaat ook de opbrengsten ontvangt.

We maken in onderling overleg afspraken over de kosten en wie wat doet.
Het jeugdhuis kan niet afgehuurd worden. Privé feestjes zijn ook geen optie.

Krijgen jullie subsidies om feestjes te geven?

Nee, niks nada noppes. Alles wordt betaald met geld dat uit de activiteiten zelf wordt gehaald, dus voornamelijk uit de verkoop van drankjes. En zoveel winstmarge hebben we daar niet op omdat we lage prijzen belangrijk vinden.

Wat is het verschil tussen jeugdcentrum moevement en jeugdhuis de moeve?

Jeugdcentrum moevement is het gebouw waar het jeugdhuis in zit. Dit gebouw is van de stad en herbergt naast het jeugdhuis ook een polyvalente zaal, een uitleendienst, vergaderlokalen en bureauruimte.
Enkel het jeugdhuis wordt beheert door jongeren zelf die zich hebben verenigd in een vzw: De Moeve vzw. Wat er hier georganiseerd wordt beslissen de jongeren zelf. De andere ruimtes kunnen gebruikt worden volgens het huurreglement van de stad.

Jeugdcentrum Moevement heeft een aparte website.

Wat is OverKop?

Dit is een samenwerking tussen welzijnswerk, jeugdwerk en geestelijke gezondheidszorg. Concreet betekent dit dat er op bepaalde momenten in het jeugdhuis activiteiten gepland staan waar ook OverKop medewerkers bij aanwezig zijn.
Zit je met iets dat je wilt vertellen of doe je liever gewoon mee dan kan dat.
OverKop is er voor jongeren met grote en kleine issues, niet elke dag is voor een jongere even geweldig.

Book now

Select the date

People

Complete your reservation