Dit was Broeihaard 2022

Broeihaard, dat is kansen creëren voor jong talent en daarbij de juiste tools aanreiken.

– Saar Michiels, voorzitter De Moeve vzw-

Saar Michiels, voorzitter van De Moeve vzw, is trots op een reeds zesde editie van Broeihaard multidisciplinair kunstenfestival. Broeihaard is meer dan een tweedaags kunstenfestival, het is een sterk team met ambitieuze doelstellingen.

Broeihaard is meer dan een festival. Het kunstenproject is een heel jaar lang kansen bieden aan jong talent. Zowel creatief, muzikaal of organisatorisch. Iedereen kan hier z’n ei kwijt. Bij De Moeve doen we er dan ook alles aan om dit talent doorheen het jaar op te vangen en te begeleiden. We proberen hen de juiste tools aan te reiken zodat ze kunnen groeien in hun kunnen en kennen. Aldus Saar.

De organisatoren van Broeihaard ’22 zijn een enorm hechte groep. Zowel de vaste waarde en roots van dit kunstenfestival als de nieuwe aanwinsten, van a tot z stonden ze met veel liefde en vriendschap klaar om van deze editie ook een succes te maken. Het was een enorm plezier om met ze samen te werken. Verteld Mavis, beroepskracht bij De Moeve.

Samenhorigheid, pret en nieuwe vriendschappen.

Dat Broeihaard naast een culturele functie ook een positief sociaal effect heeft, weet Philippe maar al te goed. Hij heeft dit jaar de stap gemaakt om niet alleen als kunstenaar, maar ook als organisator van Broeihaard zijn intrede te maken.

Broeihaard is de ideale gelegenheid om als kunstenaar je werk aan een ruimer publiek te kunnen tonen. Om als muzikant op een groter podium te staan. Om als creatieveling op een toonmoment te kunnen staan waar gemakkelijk meer dan 3000 man passeert.

Maar, wat mij ook enorm aantrekt aan Broeihaard is het samenhorigheidsgevoel. Doorheen het jaar komen we samen om het tweedaagse event te plannen en organiseren. Dat is heel wat werk, maar ook pret. Samen groeien in ons organisatorisch inzicht en daarbij een pintje kunnen pakken, dat is waarvoor we het doen!

Samenhorigheid, pret en nieuwe vriendschappen. Dat staat centraal bij Broeihaard. Aldus Philippe, kunstenaar en organisator.

Twee dagen, twee locaties.

Het succes van deze editie hebben wij ook te danken aan onze sterke partners, de Beeldacademie en Podiumacademie van Lier. Dankzij deze vruchtbare samenwerking kregen onze jongeren de kans om aan een ruimer publiek hun talent te laten zien. Deze editie deelden we het festival dan ook op in twee dagen, op zaterdag vulden wij het programma van de Beeldacademie aan met ons muzikaal talent. En op zondag kon je ons onze tentoonstelling bewonderen op de Podiumacademie.

Studio De Moeve

Studio De Moeve, het muzikaal project van het jeugdhuis, heeft met veel enthousiasme het muzikaal luik van Broeihaard verzorgt. Meer bepaald op zaterdag 7 mei, op de Beeldacademie van Lier.

Rappers Bino Beats, Blanc en Eles hebben er zo moeiteloos voor gezorgd dat jong rap talent van Lier en omstreken vertegenwoordigt werd.

Verder kon je uiteraard de werken van studenten van de academie bewonderen, en deelnemen aan onze street art workshops.

Lierische kunsten X BROEIHAARD

Op zondag 8 mei kon je ons terugvinden op de Podiumacademie van Lier. Daar kon je genieten van de Lierische kunsten, een muzikaal toonmoment van de leerlingen.

Ons kon je terugvinden vooraan het domein, daar kon je komen hangen in onze mooi ‘chilltent’, creatieve workshops volgen van Crea Klets en een praatje slaan met onze organisatoren en creatief geweld.

Ladies & gentleman… ons creatief geweld!

Vanzelfsprekend kon je op zondag en tot drie weken nadien de werken van jong creatief geweld bewonderen over het domein van de Podiumacademie.

Van illustratief werk, tot fotografie. Van schilderkunst tot textielkunst, en zo veel meer!

We sommen hier graag onze line up nog eens op:

“Achter de lijnen van kunst zit het beeld in je hoofd.”

– Luna M.-

Book now

Select the date

People

Complete your reservation