Lokale Helden Lier

Lokale Helden Lier is een indoor muziekfestival in het jeugdcentrum Moevement. In twee zalen wordt een hele lading jong talent in verschillende genres op het publiek losgelaten. De volledige organisatie is in handen van een kleine geëngageerde groep vrijwilligers die ondersteuning krijgen van ervaren rotten (mix music en the dungeon)

Via VI.BE lanceren we een oproep voor jong talent. Daarna volgt een zware selectie. We hadden steeds meer dan 100 inschrijvingen en konden maar een 15 tal acts daadwerkelijk programmeren.

In aanloop naar het festival krijgen de artiesten die reageerden op de oproep de kans op deel te nemen aan coachingsessies die wij organiseren.

2021

Voor deze editie slaan we de handen in elkaar met het Liers Cultuurcentrum.

In de mooie setting van het Lierse Stadspark, waar de gezonde buitenlucht vlot circuleert, kan je komen kijken naar enkele jonge artiesten van eigen bodem.

Er zijn maar een beperkt aantal tickets verkrijgbaar maar het evenement is gratis!

13u Deuren

13u30 Drumcube

14u45 Rusty Spoon

15u45 SEL

16u45 STIJN CLAES

Locatie: Zomer in het Park: Stadspark lier.

Artiesten

Drumcube

Twee broers met een onbeschrijfelijke passie voor drums en percussie die samen met andere artiesten en interessante mix aan eigen nummers creëren

https://www.youtube.com/channel/UCrX6JM7LDASXkD8TmChMAsA

Rusty Spoon

Het gekste is niet genoeg volgens deze gasten en ze doen het je ook nog geloven. Het spel tussen clichés en nooit gehoorde passages binnen hun repertoire zorgt voor een rollercoasterrit waar je met plezier weer voor in de rij gaat staan. Post-Energetic-Theatre-Punk is het genre dat ze zichzelf toeschrijven. Een zanger die je met zijn expressie en stem kan doen huilen en lachen tegelijkertijd, gecombineerd met gierende gitaarlijnen op een dikke laag ritmesectiecement zorgen samen voor een cocktail waar je nauwelijks van blijft rechtstaan. Rusty Spoon: een ongeziene rockshow op het Vlaamse theater en meer.

https://www.youtube.com/user/RustySpoonTheBand

Sel

Shame on you als je nog nooit van deze strijder gehoord hebt. Met Ronny Huana en Depri dmt maakte hij twee ‘Jerry Springer’ Ep’s en onlangs dropte hij z’n album ‘Ondergrond’.

Vorig jaar zette hij het stadspark al in vuur en vlam met zijn passage op de GOLF livestream. Dit jaar live voor een fysiek publiek!

https://www.youtube.com/watch?v=8eQNKurXQL4

Stijn Claes

Na zijn hiphopformatie Echt! Gooit Stijn Claes het over een andere boeg. Tijdens de lockdown startte hij met een dance project in de geest van 2fabiola en Milk Inc. (en steviger)

Young, Wild and Free en Habibi werden intussen bescheiden hits.

Hij lanceert binnenkort zijn samenwerking met Arna Karls die na haar succesvolle carrière als xxx actrice het met zingen over een andere boeg gooit.

https://www.youtube.com/channel/UCn5FnHDGsoJWCU7opjJzIMw

Book now

Select the date

People

Complete your reservation